Word jij onze nieuwe collega?

Hoe is het als zij instromer om te werken bij Bras Elektrotechniek uit Oss?

Hieronder 3 ervaringen van mensen die de stap gezet hebben om over te stappen.


Mijn naam is Luke Verhoeven en ben 29 jaar en woon in Oss. Ik ben sinds 1 jaar werkzaam als elektricien bij Bras elektrotechniek. Hiervoor heb ik altijd in de horeca gewerkt. Voor de corona periode was ik al op zoek naar iets anders maar wist niet zo goed wat ik wilde doen. Ik wilde stoppen met de horeca omdat ik wat meer regelmaat wilde, andere tijden werken (zodat ik ook vrij was wanneer mijn vrienden vrij zijn) een beter salaris, maar ook miste ik uitdaging in mijn werk.


Tijdens de corona heb ik toch de switch gemaakt en heb sindsdien geen moment spijt gehad. In het begin was het spannend. Je gaat wat doen waar je helemaal niet bekend mee bent of ervaring mee hebt. Door de begeleiding leer je de basis van het vak snel kennen waardoor je al goed vooruit kan in de praktijk.


Ik ben begonnen met een opleiding elektro monteur woningbouw en utiliteit. Ik volg deze officieel bij het ROC, maar volg mijn lessen bij Duo elektro. Dit is een erg fijne leeromgeving waar ook andere instromers zitten. De leraren komen zelf ook uit de praktijk. Zij kunnen de leerstof ook begrijpelijk uitleggen aan mensen zonder ervaring binnen de elektro en willen je graag helpen. En ook de collega's op de bouw willen je graag helpen en iets leren waardoor er een fijne werkomgeving is. Verder is Bras een fijn bedrijf om voor te werken ze zijn open, behulpzaam en denken ook met je mee aan. Ze stimuleren je om te leren, en zijn open naar alle werknemers. De directeur is ook geen vreemde hij maakt regelmatig een praatje met iedereen en komt zelf ook op de bouw langs om te kijken. Bras is een familie bedrijf en dat is ook te merken in hoe het bedrijf gerund word, je bent geen nummer in het bedrijf. Ook vind ik het werk leuk om te doen en er is genoeg uitdaging en er zijn volop doorgroeimogelijkheden. Ik heb nu een veel regelmatiger leven. Je hebt vaste werktijden, waardoor mijn sociale leven is verbeterd. Het salaris is goed, en door je opleiding te halen en met de doorgroeimogelijkheden zijn er nog voldoende kansen binnen het bedrijf.

Word jij onze nieuwe collega? KLIK HIER en laat je gegevens achter dan bellen we je zo snel mogelijk op om de mogelijkheden te bespreken!Ik ben Sebastiaan Peterse, 30 jaar en woon in Uden.
Ik ben een zij instromer bij Bras elektrotechniek. Inmiddels ben ik 1,5 jaar in dienst bij Bras (gestart via Apriporta Uden), en heb het goed naar mijn zin. Het einde van het eerste schooljaar zit er bijna op, en vind de manier van les krijgen een stuk prettiger dan de gebruikelijke wijze op school. Je zit hier met een stuk minder leerlingen waarvan de meeste je collega’s zijn. De cultuur bij DUO is open, vrij, informeel, flexibel en betrokken bij je voortgang. Ook word je op verschillende niveaus getoetst zodat je sneller door een vervolg opleiding loopt.


Bras is in mijn ogen een prettig informeel familiebedrijf. Vaak zie je dat familie bedrijven veel socialer zijn met hun personeel en dat is hier ook te merken. Zodra je met wat dan ook een probleem hebt zal er altijd naar je geluisterd worden en gekeken naar een oplossing op een prettige rustige manier. Of het nu autopech is of familieproblemen, Bras denkt altijd mee.  Je collega’s zijn hier ook altijd behulpzaam waar nodig.  Met de mensen waar ik tot heden mee heb gewerkt is het altijd gezellig geweest, en is een grapje elke dag wel aanwezig. Dit maakt de dagen sneller voorbij gaan. Zo vind ik ook het werken met mijn handen dat de dagen sneller voorbij zijn dan dat je bijvoorbeeld de hele dag achter een computer moet zitten. Ondanks dat het voor mij wel even wennen was, wat vroeger uit bed te gaan voor  werk zat het ritme er snel in.


Mijn verwachting is niveau 3 in 2 jaar te halen en dan door te stromen naar niveau 4. Waar ik dus al een deel van heb gehaald tijdens de niveau 3 opleiding.

Word jij onze nieuwe collega? KLIK HIER en laat je gegevens achter dan bellen we je zo snel mogelijk op om de mogelijkheden te bespreken!Ik ben Joost Arends uit Nijmegen en ben per 1 februari 2021 in dienst bij Bras elektrotechniek als 2e monteur. Via uitzendbureau Apriporta, waar ik contact heb gehad met Maurice en Arnold ben ik op gesprek gegaan met Jarno Lokven van Bras. In het openlijke gesprek zijn mijn eigen doelstellingen aan bod gekomen en de doorgroeimogelijkheden binnen Bras. Door corona ben ik de horeca uitgeduwd en ben ik op zoek gegaan naar een omscholingstraject waarbij ik als elektromonteur in opleiding aan het werk kon gaan. Ik vind het belangrijk om door te groeien en een stabiele baan te hebben. DUO is de opleiding die Bras aanbiedt, dit is een vakgerichte opleiding die gericht is op de praktijk, waarmee je een erkend diploma kan behalen. Hiervoor krijgen we 2 zaterdagen en 2 andere werkdagen per maand les en werk je op eigen tempo door de materie.

Bras is een fijn bedrijf om voor te werken. Een behulpzaam en meedenkend bedrijf, waar allerlei doorgroeimogelijkheden bestaan. Bras stimuleert je om door te leren. Op de bouwplaatsen werk je samen met een vaste collega of klein team. Door op diverse bouwplaatsen te komen, zie ik alle facetten van het vak, van fundering tot afwerkingen en storingen oplossen. Voor al je vragen kun je direct bij je leidinggevende of projectleider terecht en zal er een passende oplossing worden gezocht. Alle collega’s zijn heel benaderbaar en open, dit maakt een fijne sfeer tijdens het werk. Je bent niet een nummer bij Bras, maar een persoon met naam, ook de directeur weet je naam en maakt een praatje en werkt mee als het moet. Je ziet hem dan ook regelmatig verschijnen op de bouw.

Word jij onze nieuwe collega? KLIK HIER en laat je gegevens achter dan bellen we je zo snel mogelijk op om de mogelijkheden te bespreken!

E-mailen
Bellen